facebook tracking

Henrik är VD på The Lodge och byggde hotellet som blev klart 2006/2007. Han är en sann entreprenör och äventyrare med många olika projekt och företag bakom sig. Henrik är luftballongspilot och drev tillsammans med sin bror Anders och deras vän Mikael företaget Ballong & Äventyr med såväl äventyrsdel som luftballongsfärder fram tills sommaren -17. Han flyger fortfarande ballong så ofta det går, det är hans stora passion i livet. År 1997/98 följde Henrik, Anders & Mikael med Swedish Match under Volvo Ocean Race då de gjorde reklam för det svenska teamet med sin Cricket Luftballong, och det var då drömmen om att en gång ha ett eget hotell kom till. År 2003 kunde den förverkligas då den gamla Romelestugan på toppen av Romeleåsen kunde tas över och killarna fick idén om att bygga The Lodge. 

Henrik har en stor familj med fyra barn och bonusdotter vilka alla på något sätt ärvt hans äventyrliga ådra. På fritiden älskar han och hans sambo Annika att resa och låta sig inspireras av nya platser i världen. Inspirationen tar dem med sig tillbaka till The Lodge och låter sina upplevelser smitta av sig på alla anställda. 

Din vision av The Lodge är grunden för allt vad vi gör på The Lodge. Hur gör du för att inspirera personalen?

När jag upplever extraordinär service någonstans, det kan vara i Lund eller Seattle – det kan vara i en buss eller på en restaurang, så blir jag nästan rörd. Jag berättar detta vidare till vår personal så att alla förstår hur viktigt detta är för mig. På The Lodge är ”hur vi behandlar och tar hand om våra gäster” det allra viktigaste.

Hur ser du på framtiden för The Lodge?

Det viktigaste för mig är att vi fortsätter utveckla vår personal så att de kan utvecklas med oss och känna att det arbetar på ett spännande ställe. Vi har fantastisk personal och vill gärna behålla alla tills de blir 80 år gamla.

Vi kommer de närmaste åren även att bygga ut vårt kära Lodge så att det blir nästan dubbelt så stort. Vi gör detta av två anledningar. Den viktigaste är, att vi på detta sätt kan erbjuda våra gästen en ännu större totalupplevelse än idag. Det är oerhört inspirerande att tänka på våra gästers reaktion när allt är klart. Den andra anledningen är helt enkelt för att vi behöver mer kapacitet för att ta hand om alla som vill komma till The Lodge, ett angenämt problem.

Om du bara får välja en egenskap som en anställd på The Lodge ska ha, vilken är det? 

Jag vill bara ha människor med ett stort hjärta och ett brinnande intresse för att ge andra människor, gäster och medarbetare, en upplevelse i varje ögonblick. Med medarbetare som är naturligt goda människor kan det bara bli bra.

henrik@thelodge.se

0708-128000

Jobbar du redan på The Lodge?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@thelodge.se
  • Camilla Persson
  • Henrik Holmqvist
  • Linnea Engberg
  • Malin Pihl
  • Our Less Ordinary Team
  • Patrik Lindström
  • Rona Turley-Nilsson
  • Sven Strempel
  • Tove Gejde
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor